Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Η νεολαία δεν χωράει στα σχέδιά τους!


Του Αλέξανδρου Λιανού*



Λίγες βδομάδες πριν την τριπλή εκλογική μάχη, η αντιπαράθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων έχει πάρει φωτιά. Ένα πλήθος σημαντικών ή πολλές φορές και ασήμαντων (για την κοινωνική πλειοψηφία) ζητημάτων, έρχονται διαρκώς στο προσκήνιο στα πλαίσια της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης. Στο επίκεντρο όλων βρίσκεται αδιαμφισβήτητα η νέα γενιά, μια γενιά που ήδη από τα μαθητικά της χρόνια βλέπει το μέλλον και τα όνειρά της να τσακίζονται, μια γενιά που μεγάλωσε στα χρόνια της κρίσης, μια γενιά που ξέρει ότι θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. 

Σε αυτό το φόντο είναι πολλοί οι καλοθελητές που έρχονται να μιλήσουν για αυτή την γενιά και να την εκπροσωπήσουν. Έτσι, ειδικά το τελευταίο διάστημα είδαμε μια σειρά από πολιτικούς γυρολόγους και παράγοντες να τάζουν για ακόμα μια φορά λαγούς με πετραχήλια με τις γνωστές υποσχέσεις για «ανάπτυξη» και «εξωστρέφεια» που θα δώσουν την ευκαιρία στη νέα γενιά να μείνει στον τόπο της και να προκόψει. Είναι όμως έτσι;

Πρώτα απ’ όλα να σημειώσουμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που υπόσχονται τα παραπάνω είναι εκείνοι που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση τόσων και τόσων νέων. Ποιος αλήθεια μπορεί να πάρει στα σοβαρά τις φανφάρες των εκλεκτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών πολιτικών κομμάτων, όλων εκείνων που ζητούν τώρα την ψήφο μας και θέλουν να ξεχάσουμε πως ψήφιζαν τα μνημόνια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και με τα δυο χέρια.  Ας δούμε όμως τι πραγματικά προτείνουν για τον λαό και τη νεολαία, ποια είναι αυτή ανάπτυξη που περιγράφουν και τελικά ποια, ή μάλλον για ποιον, είναι η πόλη που οραματίζονται. Αν δούμε τις προτάσεις τους (αλλά και την πολιτική που τόσα χρόνια ακολουθούν στα δημοτικά συμβούλια) τότε πίσω από την «καινοτομία», την «έξυπνη πόλη», τα δίκτυα 5G και λοιπά ηχηρά, θα βρούμε την ουσία της πολιτικής τους, την κοινή γραμμή πλεύσης όλων ανεξαιρέτως. Αυτή δεν είναι άλλη από τους ματωμένους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που θυσιάζουν τις εργατικές-λαϊκές και νεολαιίστικες ανάγκες στον βωμό των μνημονιακών πλαισίων, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών-υπηρεσιών και χώρων που χαρίζουν κοψοχρονιά στο κεφάλαιο την λαϊκή περιουσία, την φορομπηξία, την κατάργηση των δημόσιων παροχών πρόνοιας, την διαμόρφωση μιας πόλης κομμένης και ραμμένης στα μέτρα των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Είναι κρίσιμο η νεολαία να μην τσιμπήσει σε όλα τα παραπάνω. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποιοι μας έφτασαν ως εδώ, δεν ανεχόμαστε τον βάρβαρο μονόδρομο της πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και όλων των «ανεξάρτητων» ή μη, υλοποιητών της. Η γενιά μας, η πιο μορφωμένη και «ικανή» γενιά, δεν μπορεί να αποδεχτεί το παρόν και το μέλλον της μιζέριας και της φτώχειας, δεν μπορεί να ζει και να δουλεύει σε μια πόλη για λίγους και εκλεκτούς. Αντίθετα, πρέπει να βαδίσει στο δρόμο της ανατροπής προτάσσοντας τα σύγχρονα δικαιώματά της κόντρα στις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το τοπικό κράτος.

Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Πάτρα σε καλεί να βαδίσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο, για την πόλη που μας αξίζει!



* Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην ΠΑΤΡΑ - ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε Κυβέρνηση - Ε.Ε. - Κεφάλαιο, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου